Sziklakert-Kertepites.hu

Tereprendezés: a kert alapozása
Written by Administrator
Saturday, 17 September 2011 13:06
PDF Print E-mail

Tereprendezés

 

A tereprendezés azon fontos kerti munkálatok közé tartozik, amit sokan szeretnek maguk elvégezni, és ezzel megspórolni a szakértő kezek bevonását. Meg lehet oldani, de vajon hosszú távon érdemes-e?

Mint ahogy nincs jó ház, biztos alap nélkül, úgy igazi kert sincs megfelelő földmunka, alapozás nélkül. Ha kihagyjuk ezt a fontos lépést, vagy csak ímmel-ámmal, nagyjából végezzük el, nem lesz tökéletes a kertünk.

A tereprendezés 4 fő alapszabálya

1. Nem minden törmelék szemét

A tereprendezés első lépése mindig a különböző hulladékok eltávolítása. Azonban nem minden felesleges kő, törmelék szemét is egyben, hanem kiváló eszközök arra, hogy különböző helyeken megerősítsük vele a talajt.

2. Sík terepből, nemcsak sík kert lehet

Fölösleges plusz föld mindig akad, bármilyen sík is a terep. Ezek átcsoportosításával megoldható például akár egy sziklakert kialakítása is.

3. Tereprendezés tervezéssel

A tervezést a tereprendezésből sem lehet kihagyni. Előre látni kell ugyanis, hogy például merre fog elfolyni az esővíz, hol lesz a kerti tó kialakítva, vagy éppen hova kerül a sziklakert. Mindegyik más fajta előrendezést, előkészítést igényel, így fontos előre tudni, minek hol lesz a helye.

4. Minden talaj javítható

A tereprendezés utolsó fázisa lehet a talaj cseréje, vagy feljavítása, hiszen nem minden talaj alkalmas arra, hogy az adott növények hozzáillő táptalaja legyen. Jó hír az, hogy minden terep javítható, még a szennyezett, elsivárosodott föld is újra termővé tehető.

 

Tereprendezés elvégzéséhez érdemes szakember segítségét kérni: 20/945-45-49

Kérjen árajánlatot, hogy Önnek is szemet gyönyörködtető kertje lehessen! Árajánlatkérő űrlaphoz, kattintson ide >>

 

Last Updated on Thursday, 12 March 2015 10:04