Sziklakert-Kertepites.hu

Franciakert vagy barokk kert
Written by Administrator
Sunday, 14 October 2012 12:51

Jellemzője, ahogy a francia barokkra, hogy „mindent” maga alá rendel. A kertépítésnél az építészet szabályait kényszerítette a természetre.

 

FranciakertFranciakert vagy barokk kert növényei
Főként a tiszafa és a puszpáng, és egyéb sűrű lombú, jól nyírható fák. A nagyobb felületű helyeken kötelezőek a pázsitfű félék. Jellemző növénye még a levendula is. Virágai általában egynyáriak.

Az ágyásokba lágy, pasztellszínű virágokat ültetnek. A virágágyások mindenképpen harmonizálnak színben, a vonalvezetésük letisztult, egyszerű és szabályos. Oldalaik szimmetriában vannak.

Kialakítása
Kialakítása nagyon szigorú rendet követ. Az útrendszer fő elemei a főépülettől induló, sugarasan elrendezett utak fasorral.  Ezeknek a sugár irányú utaknak a végéhez valamilyen látvány tartozik. Az utak mellett általában nyírott fasor vagy ösvény van. A pázsitok körkörösek, a virágágyások és a szökőkutak medencéi mértani alakzatok formáit veszik fel. A virágokat hímzett formában is ültetik.

Tartozékai
Lehetnek benne szökőkutak, medencék, melyek szinte mindig nagy vízfelületeket takarnak. Jellemző lehet még a sövényből kialakított labirintus is. Esetleg megbúvó kőpadokat és szobrokat is találunk bennük.

A francia kertre jellemző mértani pontosság miatt, mindenképpen érdemes kertépítész véleményét kikérni, ha ilyet szeretnénk. Viszont a jó hír az, hogy egy ügyes szakember, akár egy zsebkendőnyi területen is megvalósíthatja álmainak barokk világát.
 

Élvezze Ön is a franciakert szemet gyönyörködtető látványát!

Hívjon még ma: 20/945-45-49 vagy árajánlatkérési űrlaphoz, kattintson ide>>>

 

Last Updated on Friday, 12 June 2015 08:25