Sziklakert-Kertepites.hu

Angolkert
Written by Administrator
Sunday, 14 October 2012 12:59

Egy angolkert az otthon, a gyermekkorunk mese világát juttatja eszünkbe. Az építés során a fromák lehetnek ívelt szabálytalanok vagy szabályosak, akármilyenek is, mindig csodálatosan mutatnak.

A kert minden területe ki van használva. Beültetéskor fontos a színek és az illatok harmóniája. Jellemző, hogy a konyhaajtó közelébe a fűszernövények kerülnek, ezzel is kizárva a kellemetlen szagokat. Kanyargós ösvényekkel lehet még mesésebb hangulatúvá tenni a kertet. A gyümölcsöst és a veteményest szélfogó ösvényekkel védik meg a széltől.

Fontos: a sok szabadságnak köszönhetően kialakítása nagy szakértelmet követel, mielőtt belekezdenénk, feltétlenül tájékozódjunk és kérjük ki szakember segítségét.

 

AngolkertAz angolkert jellemzői

- Laza szabadon kanyargó ösvények.
- Nem szögletes, nem egyenes, szabálytalan kialakítású utak.
- A díszfüvek, színes virágok az utakra folynak, ezzel is lágyítva a szegélyt.
- Természetes anyagok és színek alkalmazása, kemény burkolat a kő és a tégla, kevésbé használatba vett helyeken esetleg még a kéregzúzalék.

Növényei
Hagyományos növények, melyek nálunk is megtalálhatóak:
Például szarkaláb, lángvirág, gólyaorr, levendula, pünkösdi rózsa, mályva, viola, kúpvirág, alacsony és magas évelő őszirózsák.

Az angol kertekben nagy gondot fordítanak arra, hogy az egy időben nyíló virágok egy csoportot alkossanak, ügyelve a színek és az illatok harmóniájára, és a látványra is.

A pázsit
Nem kap nagy szerepet, főként az ágyások közti kisebb területeken alakítanak ki füves területeket.

 

Szintkülönbség
Beépítik a kert látvány és optikai világába. De ehhez gyakorlott szem szükséges, tehát ha van szintkülönbség, érdemes szakember véleményét kikérni.

A víz jelenléte
Nagyon jellemző az angol kertre, ha ilyen típusú kertet szeretnénk, érdemes kialakítani egy szabálytalan formájú tavacskát.

A kert tartozékai
Tervezéskor figyelembe kell venni, mire használjuk a kertet, ettől függően lehet benne:
Kerti pad, szék, asztal. A pihenésre szánt területet úgy érdemes kialakítani, hogy a kert bujasága élvezhető legyen a pihenőhelyről. Elengedhetetlen tartozék a lugas és a pergola.

Élvezze Ön is az angolkert mesevilágát!

Hívjon még ma: 20/945-45-49 vagy árajánlatkérési űrlaphoz, kattintson ide >>>

 

Last Updated on Friday, 12 June 2015 08:20