Sziklakert-Kertepites.hu

Szép kert és hangulatos terasz
Written by Administrator
Sunday, 29 June 2014 14:31

Mi az, ami vonzó lehet egy családi házban? Ha körbekérdezzük ismerőseinket, akkor biztos, hogy tízből nyolc azt válaszolja, hogy a kert és a terasz.

 

Kerti teraszNem véletlen. A kert és a terasz több mint egyszerűen a ház meghosszabbított része. Jóval több mint nagy tér, burkolatok és növények összessége. Mindkettő az otthon egyik legmeghatározóbb része, hiszen sok közös családi emlék és élmény kapcsolódik hozzá. Egy lakás úgy válik otthonná, hogyha az egyéniségünk és a stílusunk formálódik ki benne. A kert és a terasz ugyanígy működik.

Hogyan lesz tökéletes a kert és a terasz? Mi a közös bennük?

1. Lelke van

A kertnek lelke van – szokták mondani – és sokat elárul rólunk. Minden kert más és más, nem csak a terület adottságai, hanem a kert tulajdonosok miatt is. Ezért akkor lesz egy kert, és ezzel együtt a terasz is tökéletes, ha nem csak praktikus, hanem harmonikus is, azaz igazodik az életmódunkhoz és az egyedi stílusunknak is megfelel.

2. A jó burkolat aranyat ér

A kert és a terasz burkolatának kettős funkciója is van. Egyrészt látvány elem, másrészt praktikum. Nincs annál elkeserítőbb látvány, mint egy olyan burkolat, ami nem illik a környezetébe. De az még bosszantóbb, amikor első látásra gyönyörűen harmonizáló környezetben csapnivaló a burkolatok kivitelezése. Érdemes szakemberre bízni a feladatot, hiszen hosszú távú, jó megoldásra van szükség.

3. Tökéletes összhang: gondosan kiválasztott növények

Aki olyan kertet szeretne, amivel nem kell sokat vesződni, ahol nem kell állandóan tenni-venni valamit, az jobban teszi, ha hozzáértő szakemberre bízza a kert megtervezését és a növények kiválasztását. Ugyanis egy kert megalkotása során, sok olyan dolgot kell figyelembe venni, amire a laikus elsőre nem is gondol. Például a terep adottságai, a telek tájolása, a család életmódja, gyerekek száma vagy éppen a háziállatok fajtája, és még sorolhatnám. A kert akkor lesz könnyen fenntartható és jól kihasználható, ha gondos tervezés áll mögötte.


Ön is tökéletes teraszt vagy kertet szeretne? Ne álljon neki egyedül, hívjon szakembert!
Kertépítés: Kocsis Zsolt 20/945-45-49
Burkolás:  Nagy Norbert 20/354-4277 (Belső burkolatok kivitelezését is vállaljuk.)


 

Last Updated on Monday, 30 June 2014 16:19