Sziklakert-Kertepites.hu

Kültéri lépcső burkolása
Written by Administrator
Sunday, 29 June 2014 15:07

Kültéri lépcsőA kültéri lépcső: a kerttel összeköt és kiegészít

Sokan úgy vannak vele házépítés vagy felújítás során, hogy a nagyobb kivitelezésekhez profi szakembereket hívnak, a kisebb feladatokat pedig megpróbálják saját erőből, házilag megoldani. Sajnos gyakran a burkolás is ez utóbbi kategóriába esik. Ilyenkor előfordul, hogy épp ezzel a döntéssel rontják el a tökéletes összhangot, hiszen a burkoláson nagyon sok múlik. Sokkal több, mint gondolná.

 

 

 

 

 

Mitől lesz tartós és szép a kültéri lépcső burkolat?

A burkolatok 3 legfontosabb feladata:

  • Minőségi alap

Ha burkolatról van szó, akkor nagyon fontos a megfelelő alap, azaz elengedhetetlen, hogy stabil és hosszútávon megbízható minőségű legyen.

  • Stílus és dizájn

Másik fontos szempont a külcsín, hiszen egy jó burkolat öltöztet. Egy stílusos burkolat az egész otthon hangulatát meghatározza.

  • Összeköt és kiegészít

A terasz, a kert vagy a lépcső esetében a burkolatnak összekötő szerepe van, egymásba kapcsolja a külső és belső tereket vagy a különböző funkciójú tereket, helyiségeket.

 

Kültéri lépcső burkolásaHasznos tippek a burkolathoz!

1.  Kopásállóság

Válasszunk megfelelő kopás állóságú lépcső burkolatot! Fontos előre látni, hogy milyen intenzitású terhelésnek lesz kitéve a lépcső, így ahhoz megfelelő teherbírású anyagot célszerű választani.

2.  Kiegyenlített terep

A burkoló szakember kiegyenlített terepen tud jól dolgozni. A profi burkoló ezt a feladatot is megoldja, de ha mégsem, akkor inkább hívjunk kőművest, hogy a végeredmény garantáltan jó legyen.

3.  Egyenletes lépcső

A lépcsővel akkor lesz hosszú távon elégedett, ha az egyenletes, azaz egyenlő távolságban levő szintekből áll. Sokan ezt nem tartják olyan lényegesnek, de az a tapasztalat, hogy sem esztétikailag, sem pedig a biztonság szempontjából nem jó megoldás, ha a lépcső nem arányos.

4.  Figyelem, balesetveszély!

Lényeges kérdés az is, hogy ki fogja használni a lépcsőt. Ha kisgyermekek vagy idősek számára lesz mindennapos túra a lépcsőzés, akkor érdemes biztonsági kiegészítőket is beszerezni, a balesetek elkerülése vagy minimalizálása céljából.

 

Ha lépcső burkoláshoz ügyes, tapasztalt burkolót keres, akkor hívjon ezen a számon: 20/354-4277
(Belső burkolatok kivitelezését is vállaljuk.)
 

Last Updated on Sunday, 29 June 2014 16:14