Sziklakert-Kertepites.hu

Kertgondozás
Kertgondozás nélkül nincs ápolt kert
Written by Administrator
Saturday, 17 September 2011 12:52

Kertgondozás

A kertészkedés az egyik legegészségesebb hobbik egyike. Friss levegőn van az ember, ami alapjáraton jót tesz a szervezetnek és kiváló stressz oldó hatással is bír. De vajon a rohanó életmódunkba belefér-e a kertgondozás?


Látni, ahogy a növények növekedésnek indulnak kezünk munkájától, nagy örömöt okozhat az embernek. Látni, ahogy virágba borul az egész udvar, és tudni, hogy van közünk a látványhoz, büszkeséggel töltheti el az embert. Megtanítani a gyerekeknek a gondoskodás törvényszerűségét a növényeken keresztül, minden szülőnek erőt adhat.

Ugyanakkor mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy milyen életmódot folytat. Belefér-e az időbeosztásába a hétvégi kertészkedés. A kertgondozás ugyanis felelősség is egyben. Egy kertet nem csak létrehozni kell, mivel élő növények közösségéről van szó, állandóan foglalkozni is kell vele.

Kertgondozás

Lényeg a kertgondozásnál is az, hogy az ember megtalálja az ideális középutat, hiszen az sem jó, ha a kert a család fejére nő, és minden hétvégét kötelező kertészkedéssel kell eltölteni. Célszerű megtalálni azt a megoldást, amikor a kertünk üdezöld és látványos, ugyanakkor az amúgy is nyúlfarknyi szabadidőnket sem kell beáldozni érte.

 

Mikor kell keveset foglalkozni a kerttel?

1. Ha a kertfenntartást nem magunk végezzük, hanem kiadjuk a gondozást szakembernek.

2. Ha olyan kertet csináltat, ami könnyen fenntartható: pl. sziklakert, kőkert, néhány kevésbé igényes növénnyel (pl. örökzölddel), kert dekorációs megoldásokkal.

Meseszép kertről álmodozik, csak épp nincs rá ideje?

Kérjen árajánlatot kertgondozáshoz, hogy szemet gyönyörködtető kertje lehessen: 20/945-45-49 vagy árajánlatkérő űrlaphoz, kattintson ide>>>

 

Last Updated on Thursday, 12 March 2015 10:22
 
More Articles...