Sziklakert-Kertepites.hu

Sziklakert építés
Sziklakert építés: kő és virág csodás harmóniája
Written by Administrator
Saturday, 17 September 2011 12:20

Sziklakert építés

A sziklakert építés első hallásra pofonegyszerűnek tűnik. Pedig korántsem az, ha igazán jót akarunk építeni. Több szempontot figyelembe kell venni ahhoz, hogy a sziklakertünk tartós és látványos legyen.

 

Sziklakert építés, de hogyan?

1. Terep

Nem mindegy hová telepítjük a sziklakertet, mint ahogy az sem, hogy milyen a hely tájolása.

2. Terület előkészítése

Fontos a terület előkészítése, a stabil alap, különben a sziklakertünk tiszavirág-életű lesz.

3. Kövek

Célszerű a sziklakert köveit minél természetesebb módon kirakni, ne álljanak katonásan, inkább lazán, akár félig kilógva a földből. Lényeg, hogy minél élethűbb és természetes legyen.

4. Növényfajták

A növényfajták kiválasztásánál is észnél kell lenni, ugyanis nem csak a látszatra és a külcsínre kell ügyelni, hanem a sziklakerti növények igényeire is. Hiszen nem mindegy, hogy milyen talaj, tájolás, öntözés, gondozás szükséges ahhoz, hogy a kertben gond nélkül pompázhasson.

5. Gondozás, ápolás

Egy sziklakert akkor lesz szép és tartós, ha az utógondozása sem marad el. Általában a sziklakertekkel az első évben kell többet foglalkozni, ilyenkor leginkább gyomlálásra szorulnak. Utána, amikor már a növények otthon érzik magukat, és belakták a helyet, akkor elegendő csak az öntözés és persze a benne való gyönyörködés.
 

Szeretne Ön is szemet gyönyörködtető sziklakertet?

Bízza szakemberre a sziklakert építést és karbantartást: hívjon 20/945-45-49 vagy árajánlatkérő űrlaphoz, kattintson ide >>>

 

 

Last Updated on Wednesday, 29 July 2015 16:10