Sziklakert-Kertepites.hu

Sziklakerti növények
Sziklakerti növények: látvány és egyszerűség
Written by Administrator
Saturday, 17 September 2011 12:24

Sziklakerti növények

A legtöbb kertben van egy hely, ahol az egyszerűség és a látvány találkozik: ez a sziklakert. A jól megtervezett sziklakertben nem csak kövek, hanem sziklakerti növények, csodaszép virágok is vannak.

Kísérletezhetünk magunk is a különböző növények kombinálásával, de a tervezést érdemes inkább szakértő szemekre bízni. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen adottságokkal rendelkező sziklakertről van szó.


Sziklakerti növények ültetése során mire kell figyelni?

1. A sziklakerti növényeket sosem szabad anélkül elültetni, hogy a kert adottságait nem vettük szemügyre. A sziklakerti növények egy része kedveli az árnyékos helyet, mások az állandó napsütésben szeretnek napfürdőzni.

2. Legtöbb sziklakerti növények igénytelenek talaj szempontjából, de vannak olyanok, amiknek speciális összetételű talajra van szüksége.

3. Figyelembe kell venni, hogy maguk a kövek is, megváltoztathatják a közeikben lévő talaj kémhatását.

4. Vannak olyanok, melyeket csak ritkán kell öntözni, de bizony olyanok is, amik folyton csuromvizesek szeretnének lenni. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább egyeztessünk szakemberrel, nehogy a hőn áhított sziklakerti növények villámgyorsan tönkremenjen.

Sziklakerti növények fajtái

1. Fák és cserjék:

- cirbolyafenyő, törpefenyő, boróka, fanyarka, egyes törpe füzek, rododendronok, boroszlánok, zsálya, levendula.

2. Lágyszárúak:

- molyhos lángvirág, pázsitviola, ternye, varjúháj, kövirózsa, encián, kökörcsin, kankalin, alpesi pipacs, gombafű, szegfű, hunyor, harangláb, kőtörőfű, szártalan bábakalács, harangvirág.

3. Díszfüvek:

- deres csenkesz, gyöngyperje

4. Hagymás-gumós növények:

- csillagvirág, vadtulipán, gyönygike, kikerics, hóvirág, tőzike, sáfrány, törpe nőszirom.

 

Szeretne látványos, szemet gyönyörködtető sziklakertet?

Kérjen árajánlatot a sziklakert megépítéséhez és sziklakerti növények ültetéséhez, még ma: 20/945-45-49 vagy árajánlatkérő űrlaphoz, kattintson ide >>>

 

Last Updated on Monday, 16 February 2015 11:15