Sziklakert-Kertepites.hu

Vízesés
Kerti vízesés, a mesebeli kert hozzávalója
Written by Administrator
Saturday, 17 September 2011 12:17

Kerti vízesés

Egy szép kert inspirál, feltölt és megújít. Főleg, ha igazi, élő víz található benne. Lehet lágyan csordogáló vagy nagy lendülettel lezúduló kerti vízesés, a víz aktív mozgásának látványa mindig jó hatással van a fáradt testre és lélekre.


A vízesés készülhet előre gyártott elemekből is, de ha az úgynevezett fóliás megoldást választjuk, kerti vízesésünk egyedi és megismételhetetlen lesz, hiszen az előre elkészített motívumok nem korlátozzák a tervezést.


A kerti vízesés látványát tovább élvezheti, ha odafigyel az alábbi alapvető jó tanácsokra:


1. Ügyeljen a megfelelő talajmunkára, hiszen ezen áll vagy bukik a jó kerti vízesés. Itt dől el ugyanis vízesés formája, amin később már nem, vagy csak nehézkesen tud változtatni.

2. Ne engedjen rossz minőségű, vékony fóliát beépíteni, mert könnyen megsérülhet, és vízszivárgás léphet fel.

3. Mindenképpen célszerű a kert adottságaira odafigyelni. Ha nagyon sík a terep, érdemes alacsonyabb szélesebb vízesést tervezni. Viszont a dimbes-dombos, meredekebb telken jól mutat a magas, gyors folyású vízesés.

4. A szivattyú a kerti vízesés szíve. Úgy pumpálja, keringteti a vizet, ahogy a szív a vért a szervezet számára. Nem mindegy tehát, hogy milyen méretű, teljesítményű szivattyút választunk, hiszen ha ez gyengélkedik, oda a hosszú távon való zavartalan működés.

 

Szeretne lágyan csordogáló, vagy nagy lendülettel lezúduló kerti vízesést, amely felüdíti a lelkét?

Kérjen árajánlatot kerti vízesés építéséhez, az árajánlatkérő űrlaphoz, kattintson ide >>>
 

 

Last Updated on Monday, 08 June 2015 10:24