Sziklakert-Kertepites.hu

Akác ágyásszegély
Written by Administrator
Sunday, 14 October 2012 12:10

A könnyen és jól fenntartható kert egyik alapja, a jól megépített akác ágyásszegély.

 

Akác ágyásszegély

Mi mindenre jó az ágyásszegély?

1.    A szegélyekkel jól el lehet határolni a füves részeket az ágyásoktól.

2.    Kis ügyességgel szintkülönbségeket lehet készíteni, ami mozgalmassá teszi a kertet.

3.    A fűnyírásnál is nagy segítséget nyújt, hisz így a fűnyíró nem szalad be a veteményesbe.

4.    Fák körüli szegélyekkel megvédhetjük a fa törzsét, és jól kialakítható az öntöző tányér.

5.    A akácfa ágyásszegély keménysége miatt, olyan helyeken is jól alkalmazható, ahol mechanikai terhelésnek van az elválasztás kitéve.

6.    Megfogja a földet a rézsűnél.

7.    Kavicsos részek szétszóródása ellen.

8.    Növénnyel borított részek dekoratív leválasztására

Az ágyásszegély anyaga lehet:
•    Műanyag
•    Bontott tégla
•    Térkő
•    Fa

Egyre népszerűbb és gyakran alkalmazott kerti szegélyként az akácfa. Ezt jórészt kedvező tulajdonságainak köszönheti: hasznos, tartós és dekoratív.

 

Akác ágyásszegély•    Kitermeléskor kicsi átmérője miatt kicsi a görcsmentes zóna, de mivel a szegélyek maximum 30 cm magasak, ez nem zavaró ilyen felhasználásban.

•    Nagy keménysége és szilárdsága miatt nem csak nehezen fűrészelhető, de az időjárás által keltett mechanikai és kémiahatásoknak is jól ellen ál, akár kezelés nélkül is.

•    Szerkezetéből adódóan alacsonya nedvesség tartalma, így kitermelés után hamar hasznosítható. A felhasználás után sem veszi fel könnyen a vizet, ez élet tartamát jelentősen megnöveli az egyéb fából készült szegélyekkel szemben.

•    Formáját, méretét hosszú időn keresztül megtartja. ennek köszönhetően nem deformálódik, nem kell hamar cserélni a hőtágulás miatt.

•    A mechanikai hatásoknak, mint amikor a fűnyíró a szegélynek ütközik is jól ellenáll, nehezen sérül. Ezt tömör szerkezetének köszönheti.

•    Színe világos, így bármelyik kert típushoz jól alkalmazható, beleolvad a környezetébe, de igény szerint akár le is lakkozható, vagy vörösfenyő vagy dió színre festhető.

A legjobb megoldás a 25-30 cm-es akác rudak darabonkénti elkészítése, mellyel a tervezett hosszúság  pontosan tartható, valamint dekoratív íveket, vagy bármilyen formát kialakíthatunk belőle. Az akác felületét lecsiszolva és igény szerinti színre lefestve, még szemet gyönyörködtetőbb kerti látványosságot érhetünk el vele.

 

Legyen Önnek is a kertjében dekoratív akác ágyásszegély!

Hívjon még ma: 20/945-45-49 vagy árajánlatkérési űrlaphoz, kattintson ide >>>

 

Last Updated on Monday, 02 February 2015 10:55