Sziklakert-Kertepites.hu

Japánkert
Written by Administrator
Sunday, 14 October 2012 13:12

Az éghajlati változásoknak köszönhetően egyre többen gondolkodnak keleti stílusban kialakított kertben, ahol szabadidejüket szívesen töltik el.

Aki ilyen típusú pihenőt szeretne maga köré kialakítani, mindenképp szakember megkérdezésével kezdje, hiszen az éghajlati adottságokra még országon belül is tekintettel kell lenni.

Japán kertJapánkert tervezés

Fontos, hogy a kert a lakás része legyen. Jellemző, hogy a keleti vidékeken, csak egy tolóajtó választja el a lakást és a kertet egymástól. Az európai kultúrkörben viszont be vannak építve egyéb elválasztó terek, például a terasz. Ha ilyen van, ezt okos kertépítészeti technikákkal optikailag meg lehet szüntetni, és így a keleti hangulat lesz a domináns.

 

 

 

Japánkert növényei

  • cseresznyefa
  • japán juhar
  • japán babérsom
  • bambusz
  • bonzai
  • törpelonc

 

Japánkert építés

Kerülni kell a lombhullató és a tűlevelű növényeket. Helyettük megfelelő örökzöldeket érdemes használni. A kert a lakástól ne legyen elszeparálva, hanem szinte a részévé váljon.

A kert tartozékai
Megfelelő növények, melyekre jellemző, hogy kedvelik a savanyú talajt.
Feltétlen része a kertnek a víz és a kövek. Egyéb tartozékai a hidak, szobrok, mini pagodák, és a világítás megfelelő kialakítása. Ennél a kert típusnál akár a teljes gyepfelület nélkülözhető.
Háttérként alkalmazható fal, esetleg fakerítés is.
 

Élvezze Ön is a japán kert nyugtató látványát!

Hívjon még ma: 20/945-45-49 vagy árajánlatkérési űrlaphoz, kattintson ide >>>


 

Last Updated on Thursday, 05 February 2015 17:43