Sziklakert-Kertepites.hu

Bozótirtás
Written by Administrator
Saturday, 17 September 2011 12:45

Bozótirtás

Vannak, akik első körben maguk ugranak neki a bozótirtás elvégzéséhez, mondván nem ész, hanem izom kell hozzá. Felfogadnak néhány segédmunkást, és már indulhat is a munka. De vajon tényleg ez a legjobb megoldás?

Persze az első pár kapavágás után kiderül: nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt az első látásra látni lehetett. Ilyenkor aztán több napos, vagy hetes robotolás után, kénytelen az ember mégis szakemberhez fordulni.


Bozótirtás, de hogyan? A 3 leggyakoribb probléma, amit az önjelölt bozótirtók elkövetnek

1. Felszínes eltávolítás

Gyakori probléma, hogy úgy vágják ki a nem kívánt fát, cserjét, növényt, hogy a gyökér egy része bent marad. Ezen kívül a föld sincs kellőképpen átforgatva, ezért hamarosan ismét burjánzani kezd a nem kívánt növényzet.

2. Nem minden gyomnövény, ami annak látszik

Rendszeresen előfordul, hogy nem gondolkodnak előre a kerttulajdonosok - mint ahogy egy vérbeli kertépítő teszi -, a kiirtani kívánt bozóttal, fával kapcsolatban. Történetesen arról van szó, hogy, lehet hasznos is egy fa, vagy cserje. Például van olyan vadnövény, amit be lehet oltani, és termő gyümölcsfa lesz belőle.

Az is megesik, hogy a leendő kerttulajdonos nincs tisztában azzal, hogy a kiirtani kívánt cserje akár több tízezer forintot is érhet. Ráadásul egy ilyen fa vagy cserje ékes dísze is lehet a kertnek, ha megkezdődik a kert rendezése, beültetése.

3. Szakszerű gépek nélkül nehézkes a bozótirtás

Általában speciális gépek és eszközök kellenek a megfelelő minőségű, és hosszútávon sikeres bozótirtáshoz. A földet megfelelően át kell forgatni, hogy kijöjjenek a gazok, gyomok is, miközben figyelni kell az esetleges rejtett csövekre is. A megfelelő gépek, berendezések hiányában nem biztos, hogy hosszútávra sikeredik, a nem kívánatos fák, cserjék kiirtása.

Összegezve elmondható, hogy időt és pénzt is megspórol az, aki szakemberre bízza a bozótok kiirtását, fa kivágását, hiszen sokszor komoly fejfájást okozhat az, ha a bozót újra kinő ott, ahol nem szívesen látjuk. Sokszor a ráfordított pénz hamar megtérül, ugyanis a fák, cserjék bizony sokszor több évig is nőnek, mire látványossá válnak. Nagy méretben megvenni a faiskolában, pedig költséges is lehet.

A kertépítő szakember a bozótirtást, fakivágást, nem teljes megsemmisítésnek éli meg. Mindig olyan szemmel nézi, hogy mit lehet abból kihozni, mi az, amit okvetlenül ki kell irtani, és mi az, ami menthető és hasznos lehet. Nem beszélve arról, hogy a nagyobb fák nem megfelelő kivágása balesetveszélyes is lehet, ezért különösen körültekintőnek kell lennie annak, aki maga vág neki a feladatnak.
 

Hívjon segítséget a szakszerű bozótirtás, fakivágás elvégzéséhez: 20/945-45-49

Hívjon még ma vagy árajánlatkérő űrlaphoz, kattintson ide >>>

 

Last Updated on Thursday, 12 March 2015 09:57