Sziklakert-Kertepites.hu

Kertépítési ötletek
Written by Administrator
Saturday, 09 July 2011 08:26

Kertépítési ötletek

Időhiány, avagy a mindenkori kertgyilkos

„Ha majd egyszer időmilliomos leszek, akkor foglalkozom a kerttel” – bizonyára ismerős ez a banális gondolat.

Sokan úgy gondolják, hogy csak átmeneti időzavarban szenvednek, vagy azt, hogy még pár év, és vége a rohangálós időszaknak. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a mai világban, ez lett már az általános életmód, ráadásul nem sok esély van rá, hogy ez megváltozzon. De akkor mit tegyünk a nemrég megvásárolt nagy kerttel, vagy a rendezetlen telekkel?

Nincs elkeserítőbb látvány, egy rendezetlen kertnél

Egyedül, szaktudás nélkül nagyon nehéz nekilátni a kert megújításának. Ha valaki hobby kertész, akkor általában önszántából, az idejét nem kímélve, beleássa magát a szakirodalomba, majd végül kitalál valami okosat. De akinek nincs ideje elsajátítania egy új szakmát, az jobban teszi, ha inkább szakemberhez fordul. De itt még nincs vége a történetnek. Mi lesz a sorsa az új kertnek? Ki fogja gondozni azt?

Kertépítési ötletek - Meseszép kertek, elfoglalt tulajdonosoknak

Egy kert akkor szép, ha látványos, élő, és érezni rajta, hogy a növények jól érzik magukat benne. Ez maga után vonja azt is, hogy foglalkozni kell vele, különben elhal. Mi a megoldás, ha a kert tulajdonosnak nincs ideje, kedve bíbelődni vele, ugyanakkor élvezni akarja a saját kert pihentető élményét?

1.    A kertfenntartást bízza szakemberre!
Jó megoldás arra az esetre, ha nem akarja, hogy kertje Csipkerózsika módjára elhagyatottá váljon, ha Ön nem ér rá, vagy nem ért hozzá. Ha van olyan személy, aki rendszeresen foglalkozik a kerttel, szemet gyönyörködtető látványosság lesz a kertjéből, ahol garantáltan kikapcsolódásban és pihenésben lehet része.

2.    Válasszon könnyedén karbantartható kertet!
Ha időnként van kedve dolgozgatni a jó levegőn, és úgy érzi, hogy néha jól esik kertészkedni, akkor válasszon olyan kertet, ami lazán, minimális munkával fenntartható. Ilyen például a sziklakert, vagy olyan kertészeti megoldások, amik önmagában is gyönyörűek. Nyilván a kerttervezést érdemes szakértő kezekre bízni, hiszen fontosak a részletek és az összhang.

Figyelem! Minden terep más és más. Ne lásson neki egyedül a munkáknak, kérje szakember segítségét!

 

Tegye félre az időhiány okozta frusztrált érzéseket, és kérjen egyedi árajánlatot saját kertjéhez még ma: 20/945-45-49

Árajánlatkérési űrlaphoz, kattintson ide >>

Last Updated on Monday, 02 February 2015 10:52